Črički predstavljajo bogat vir beljakovin. Foto: Reuters
Črički predstavljajo bogat vir beljakovin. Foto: Reuters

Vodstvo podjetja Little Food pravi, da so posušeni črički do okolja prijaznejši od mesa, ki ga pridobivamo z govedorejo.

"Za enak proteinski vnos pri gojenju čričkov porabimo 25-krat manj hrane, 300-krat manj vode in ustvarimo 60-krat manj toplogrednih plinov kot pri reji goveda," je povedal Nikolaas Viaene, ki čričke goji za belgijsko podjetje.

Hrustljave žuželke ponujajo v različnih okusih, mogoče pa je kupiti tudi iz čričkov narejeno moko in piškote. Prvi odzivi so mešani in belgijsko podjetje se bo moralo pošteno potruditi, da se bodo črički začeli redno pojavljati na evropskih krožnikih.

Žuželke so sicer sestavni del jedilnika v številnih državah po svetu, med drugim v Gani, Mehiki, na Tajskem in na Kitajskem.