Jih bomo spet gledali na malih zaslonih? Foto: BBC
Jih bomo spet gledali na malih zaslonih? Foto: BBC

Tony Robinson, ki je v kultni seriji iz 80. nastopil v vlogi Baldricka, je britanskim medijem povedal, da vse "visi v zraku", dokler ne vidijo, ali lahko v serijo zvabijo Hugha Laurieja.

Kot se je pošalil, je ta v ZDA postal velika zvezda in je vprašanje, ali jim bo uspelo zbrati dovolj denarja zanj. Kot zanimivost, Laurie naj bi za eno epizodo v seriji Zdravnikova vest (Dr. House) - to so predvajali med letoma 2004 in 2012 - prejel tudi po 250.000 funtov.

Igralci so se med seboj že pogovorili, vsi so zainteresirani, da bi se pojavili v seriji, edino Laurie je rekel, da potrebuje nekaj časa za razmislek.

Črni gad BBC-jeve legendarne štiri serije o dogodivščinah več generacij Črnih gadov in Baldrickov zajemajo britansko zgodovino od leta 1485 do 1917. Glavna protagonista serije sta Črni gad (Rowan Atkinson) in Baldrick (Tony Robinson), Hugh Laurie je nastopal v vlogi butastega princa ali poročnika, Stephen Fry je nastopal kot svetovalec ali general Melchett ...

Za največ krohota pa sta poskrbela Črni gad in Baldrick s svojimi bizarnimi dialogi, ki so po navadi odražali stanovske razlike v britanski družbi skozi stoletja. (Črni gad Baldricku: "Odpuščen si!" Baldrick: "Toda v vaši družini sem že od leta 1532!" Črni gad: "Tako kot sifilis. Zdaj se pa poberi!")