Čudoviti George na naslovnici Vanity Faira. Foto: Reuters
Čudoviti George na naslovnici Vanity Faira. Foto: Reuters

Nadškof Georg Gänswein, osebni tajnik papeža Benedikta XVI., ki so ga italijanski mediji poimenovali Čudoviti George, je postal moški z naslovnice.

Desna roka papeža namreč krasi najnovejšo izdajo revije Vanity Fair, na naslovnici se nadškof smehlja, naslov pa sporoča: Oče George - ni greh biti lep. Predstavnica revije Vanity Fair je pojasnila, da Gänswein ni spregovoril za revijo, ni pa niti poziral za naslovnico - pri uredništvu revije so namreč izbrali za naslovnico njegovo že obstoječo fotografijo.

Italijanski Vanity Fair Gänsweina imenuje tudi George Clooney s Trga svetega Petra, v najnovejši številki pa so mu namenili pozornost zaradi njegovega napredovanja (papež ga je imenoval za prefekta papeške hiše z nadškofovskim naslovom) in kot priznanje njegove rastoče moči v Rimskokatoliški cerkvi.

56-letni Ganswein, eden najprepoznavnejših in najvplivnejših mož v Vatikanu (je osebni tajnik papeža vse od njegove izvolitve), Vanity Fair ga imenuje tudi številka dva v Vatikanu, ima številne pristojnosti in pooblastila, ureja uradni koledar papeževih obveznosti, skrbi za državniške obiske, potovanja ...