Stephen Colbert. Foto: Reuters
Stephen Colbert. Foto: Reuters
David Letterman je v svoji oddaji gostil številne znane obraze. Foto: Reuters

Omenjala so se imena Ellen DeGeneres, Jon Stewart in Chelsea Handler ter tudi Stephen Colbert, CBS pa je danes dokončno prekinil ugibanja ameriške javnosti.

49-letni Colbert, ki trenutno vodi svojo oddajo The Colbert Report, ki jo je dobil leta 2005 po dolgoletnem delu pri Stewartovem Daily Showu, je z oddajo osvojil številne emmyje.

V sporočilu za javnost je predsednik CBS-a na vsa usta pohvalil novega paradnega konja: "Stephen Colbert je eden izmed najiznajdljivejših in najbolj spoštovanih voditeljev na televiziji," je dejal Leslie Moonves in dodal, da so ponosni na delo Davida Lettermana. Tudi Colbert se je poklonil delu Lettermana, pokazal pa je tudi navdušenje nad novo poslovno priložnostjo: "To, da sem gostoval v Davidovem šovu, je bil eden izmed največjih dosežkov v moji karieri, zdaj pa še to .... Nikoli nisem niti sanjal, da ga bom zamenjal. Navdušen sem in hvaležen, ker je CBS izbral mene."

Ni še znano, kdaj bo na sporedu Colbertova prva oddaja.

S televizijske mreže Comedy Central so Stephenu zaželeli vse najboljše, dodali pa so, da bo Colbertov šov trajal še osem mesecev.

David odhaja
Legendarni obraz z ameriških tv-zaslonov, ki bo v soboto dopolnil 67 let, šov Late Night with David Letterman na CBS-u vodi od avgusta 1993, potem ko so po več kot desetletju oddajo preselili s konkurenčnega NBC-ja.

Novico o upokojitvi Davida Lettermana so, zanimivo, objavili približno dva meseca po tem, ko se je z voditeljskega stolčka NBC-jeve pogovorne oddaje poslovil Jay Leno. Tako Leno kot Letterman sta se morala v zadnjem času sprijazniti s padanjem gledanosti, saj trenutno kraljujeta NBC-jev Jimmy Fallon in Jimmy Kimmel z ABC-ja, ki jima uspe pred sprejemnike pritegniti tudi mlajše občinstvo.