Volkovi so se, ko so zaslišali pesem Creedov, samo obrnili in odšli stran. Foto: EPA
Volkovi so se, ko so zaslišali pesem Creedov, samo obrnili in odšli stran. Foto: EPA

Walter Eikrem je na svojem prenosnem telefonu poslušal glasbo, tako kot po navadi, ko se v mestecu Rakkestad na jugu Norveške vrača iz šole domov. Pot, ki vodi od postaje, kjer ustavi šolski avtobus, do domače kmetije, ga vodi po hribu, kjer pa je kar naenkrat zagledal nekaj sivega, piše Spiegel. "Najprej sem pomislil, da so sosedovi psi," je deček pozneje povedal za TV2, največjo norveško komercialno televizijo. A v resnici je srečal štiri volkove.

"Bal sem se, da me bodo napadli," Walterjeve besede navaja norveški tabloid VG v opisu dogodka. A deček ni pokazal strahu, spomnil se je na nasvet staršev in iz mobilnika potegnil slušalke, povišal glasnost do konca in iz zvočnikov se je začela glasno razlegati glasba. Obenem je glasno kričal in divje mahal z rokami, da bi odgnal trop volkov.

"Najhuje, kar lahko storiš, je, da začneš bežati, saj te bodo volkovi začeli loviti. A tako sem bil prestrašen, da ne bi mogel zbežati, tudi če bi želel," je Walter povedal za TV2. In njegova taktika je uspela, volkove je odgnal s pesmijo Overcome ameriške hardrock zasedbe Creed. "Niso se ustrašili, samo obrnili so se in odšli stran," je svojo zgodbo po poročanju Spiegla končal Walter.

V priloženem videoposnetku poslušajte pesem, ki je odgnala volkove.