Schumacherjev dirkalnik je po obnovi v odličnem stanju in pripravljen na dirkanje, zagotavljajo pri dražbeni hiši. Foto: EPA
Schumacherjev dirkalnik je po obnovi v odličnem stanju in pripravljen na dirkanje, zagotavljajo pri dražbeni hiši. Foto: EPA

Dražbena hiša Boneham je na decembrsko dražbo avtomobilov, med njimi je bila večina britanskih klasičnih ali evropskih športnih avtomobilov iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja, uvrstila tudi dragulj za zbiralce - dirkalnik benetton-cosworth ford B194, s katerim je uspešni nemški dirkač prvič postal svetovni prvak.

V tej sezoni pred 19 leti je zmagal na osmih dirkah, tudi na dirki v Imoli, ki je močno zaznamovala zgodovino formule 1, saj se je na njej smrtno ponesrečil legendarni Brazilec Ayrton Senna.

Dirkalnik v roke novemu lastniku
S potekom dražbe so bili zadovoljni tudi pri hiši Boneham, saj je dirkalnik prinesel še več denarja, kot so pričakovali. "Po dveh letih trdega dela pri obnovi je ta v odličnem stanju, popolnoma delujoč in tako rekoč kadar koli nared, da ga spustite na stezo," je ob prodaji vozila zatrdil James Knight, predstavnik dražbene hiše, zadolžen za avtomobilski sektor.

Dirkalnik so prodali za 617.500 funtov, kar je več kot milijon dolarjev oziroma 740.000 evrov, novi lastnik dirkalnika pa je moral nato poravnati še davčne obveznosti, je danes poročala Slovenska tiskovna agencija.