Matthew McConaughey kot zagrenjeni, fatalistični detektiv Rust Cohle. Njegovo igro so kritiki tako močno opevali, da naj bi mu tudi to pomagalo do prvega oskarja (za vlogo v filmu Klub zdravja Dallas). Foto: HBO
Matthew McConaughey kot zagrenjeni, fatalistični detektiv Rust Cohle. Njegovo igro so kritiki tako močno opevali, da naj bi mu tudi to pomagalo do prvega oskarja (za vlogo v filmu Klub zdravja Dallas). Foto: HBO
Jessica Chastain je ena bolj cenjenih igralk svoje generacije. A pravi, da ji vloge v Pravem detektivu, ki ga sicer goreče spremlja, niso ponudili. Foto: Reuters

V pogovoru za radijsko oddajo To the Best of Our Knowledge je Pizzolatto povedal, da bo druga sezona HBO-jeve serije potekala v Kaliforniji: "Ne v Los Angelesu, ampak v nekaterih manj znanih koncih Kalifornije - pri tem pa bomo skušali ujeti določeno 'psihosferno' vzdušje kraja, podobno, kot smo to naredili v prvi sezoni."

Naj spomnimo, prva sezona se je dogajala v lepi, a zlovešči južnjaški pokrajini Louisiane, kjer sta detektiva Marty Hart (Woody Harrelson) in Rust Cohle (Matthew McConaughey) razreševala srhljive okultne umore.

Kdo bo v novi sezoni, ki še nima datuma, zamenjal odlična Harrelsona in McConaugheyja še vedno ni jasno, je pa Pizzolatto zdaj razkril, da bodo protagonisti tokrat trije. Vsi liki bodo novi, iskanje igralcev pa naj bi se intenzivno začelo "v naslednjih tednih". "Liki so vsi novi, a sem globoko zaljubljen v vsakega izmed njih," pravi 39-letni romanopisec, za katerega je Pravi detektiv prvo TV-delo.

Brad Pitt, Jessica Chastain?
Govorice o potencialnih zvezdniških protagonistih sicer krožijo že vse od marčevskega finala. Eno izmed imen, ki se pojavlja, je tako denimo Brad Pitt, prejšnji teden pa je zaokrožila govorica, da so glavno vlogo v drugi sezoni ponudili oskarjevski nominiranki Jessici Chastain.
Igralka je to na rdeči preprogi filmskega festivala v Cannesu sicer zanikala: "Nerodno je, ker kadar je toliko pozornosti uperjeno v iskanje igralcev, vzame nekaj teže tistemu, ki vlogo zares odigra. Sem pa velika oboževalka serije in bom gledala drugo sezono prav tako, kot sem gledala vsako epizodo prve sezone."

Pizzolatto je sicer že ob koncu prve sezone povedal, da se bo druga sezona vrtela okoli "žilavih žensk, slabih moških in skrivnostne okultne zgodovine ameriškega transportnega sistema".

In kogar je finale prve, osem epizod dolge sezone razočaral, Pizzolatto še enkrat poudarja, da poanta Pravega detektiva nikdar ni bila in ne bo samo razreševanje zločina. "V Pravem detektivu je svet sam zločin. Svet sam je strup; tu je na delu nekaj rušljivega, trhlega. Strup v samem jedru sveta je človečnost," razlaga.