Srečni par s svojima punčkama, rojenima točno štiri leta narazen. Foto: AP
Srečni par s svojima punčkama, rojenima točno štiri leta narazen. Foto: AP

Chadu in Melissi Croff iz Columbusa se je njuna druga hčerka, Evelyn Joy, rodila v ponedeljek zjutraj. Deklica je zamujala deset dni za rokom 19. februarja, poroča AP.

"Še nikdar nisem povila otroka na isti datum kot njegovega starejšega brata ali sestro; to je pravi čudež," je povedala babica Maureen Heinz, ki je pomagala pri rojstvu Evelyn. "To ni nekaj, kar sta načrtovala ali si za to prizadevala, Melissi pa poroda nismo umetno sprožili. Vse je bilo naključje."

Prvorojenka Croftovih, Eliana Adaya, je bila rojena 29. februarja 2012, ob zadnjem prestopnem letu. "Nisem pričakovala možnosti, da bi bili obe rojeni na isti dan, kaj šele na prestopni dan, dokler nisem včeraj v cerkvi dobila popadkov," je povedala Melissa Croff.

Srečna mamica je še dodala, da sta bili obe deklici rojeni skoraj ob isti uri, z razmikom manj kot 30 minut. Par še ni sporočil, na kateri datum bosta sestrici praznovali svoj rojstni dan ob neprestopnih letih.

Guinnessova knjiga rekordov navaja 20. februar kot dan, na katerega je bilo rojenih največ bratov in sester iz iste družine - pet. Možnosti, da se to zgodi, so približno 1 proti 17,8 milijarde.