Prva slovenska bitka z blazinami. Foto: BoBo
Prva slovenska bitka z blazinami. Foto: BoBo
PErje je letelo po zraku. Foto: BoBo

Prva slovenska bitka z blazinami, katere namen se je na poseben način spopasti s stresom sodobnega življenja, ni pritegnila okoli 3.000 obiskovalcev, kolikor jih je napovedalo prihod na uradni strani družabnega dogodka na Facebooku, a je bil Prešernov trg kljub temu dovolj poln. V boj z blazinami so se podali predvsem mladi, medtem ko so starejši "pretep" spremljali ob strani.

Na boj, ki je trajal samo eno minuto, so se udeleženci pripravljali z ogrevanjem, medtem pa so jih organizatorji dogodka večkrat spomnili na pravila boja, med njimi so večkrat poudarili, da bitka poteka na lastno odgovornost. Boj z mehkimi blazinami, kot predpisujejo pravila, ni nikogar zares ogrožal, a kljub temu so ob strani prežali reševalci in varnostniki, če bi se kdo izmed udeležencev preveč vživel v vlogo bojevnika.

Eno izmed pravil je bilo, da se bitka z blazinami začne in konča ob točno določenem znaku, a kot je bilo videti po odzivu udeležencev, je bila minuta premalo, da bi iz sebe pregnali ves stres. Številni udeleženci so tako po koncu bitke nadaljevali obmetavanje s perjem, pri tem pa so hiteli s snemanjem selfijev, da bi tudi na družbenih omrežjih ovekovečili svojo udeležbo 1. slovenske bitke z blazinami.

Dogodek je imel poleg zabavne tudi dobrodelno noto - zbirali so denar za prebivalce Nepala.