Na premieri je Ronaldo blestel. Foto: EPA
Na premieri je Ronaldo blestel. Foto: EPA

Nekateri me sovražijo, nekateri me obožujejo, ustvarjen sem bil za najboljšega, tako živim svoje življenje.

Premiere se je udeležil tudi sir Alex Ferguson. Foto: EPA

Nogometaš in maneken z lastno modno kolekcijo ter po novem tudi igralec ... Cristiano Ronaldo je svetu predstavil poldrugo uro trajajoč biografski dokumentarni film, ki ga je režiral Anthony Wonka.

Dokumentarec govori o nogometašu Reala, že uvodni prizor, kjer Portugalec v mraku sede v avtomobil, silovito pospeši in se smehlja, pa nakazuje, da številnim stvaritev o nogometnem samovšečnežu morda tudi ne bo všeč. "Zmagovati. To je zame najpomembnejše. Tako preprosto je to," so Ronaldove uvodne besede v filmu.

CR7, kot je nogometašev vzdevek, tako ali drugače, na zelenicah največjih klubov, ob boku nekdanjega predsednika Fife Josepha Blatterja - film prikazuje veliko in še več iz življenja enega najboljših nogometnih igralcev vseh časov, a kot menijo kritiki, gledalec ne dobi popolnoma občutka, da bi bil Ronaldu kaj bližje. Deluje namreč hladno, zanimivo pa je tudi, da soigralci, tekmeci in znanci v filmu sploh ne dobijo veliko besede.

Hvala Fergusonu
Premiere se je udeležil tudi legendarni trener Alex Ferguson, pri tem pa je Ronaldo povedal, da je bila za njegov prihod na Old Trafford leta 2003 ključna takratna obljuba dolgoletnega trenerja Manchester Uniteda, da bo igral na najmanj vsaki drugi tekmi. Za komaj 18-letnega Ronalda, takrat še vzhajajočega zvezdnika Sportinga iz Lizbone, je bila ta obljuba zelo pomembna, ko je tehtal ponudbe Uniteda, Barcelone in milanskega Interja.

"Ko mi je sir Alex Ferguson dejal 'Cristiano, želim si, da prideš k Manchester Unitedu, igral boš na 50 odstotkih tekem', sem se počutil zelo dobro in sem rekel le: 'Vau.' Kajti takrat kot še osemnajstletnemu se mi je zdelo nekaj neverjetnega, da bi lahko igral kar na 50 odstotkih tekem," je ob predstavitvi filma dejal Ronaldo. Dodal je: "To odločitev sem sprejel, ker mi je pri tem pomagal tudi moj menedžer, seveda pa so imele zadnje Fergusonove besede največjo težo, da sem podpisal za Manchester United, s katerim me je vedno vezala posebna strast."

"Ob vsaki priložnosti to ponovim. Kar je zame naredil Jorge Mendes (Ronaldov agent), ko sem bil star 18 let - povezal me je z enim najboljših klubov na svetu - in potem še takšne besede sira Alexa Fergusona - takrat nisem niti sanjal, da je to sploh mogoče," je še razkril Ronaldo, ki je za United igral šest sezon, osvojil tri naslove prvaka Premier league, leta 2008 naslov Lige prvakov in svojo prvo zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu, preden se je leta 2009 v rekordnem prestopu pridružil madridskemu Realu.

Nekateri me sovražijo, nekateri me obožujejo, ustvarjen sem bil za najboljšega, tako živim svoje življenje.