Emilia Clarke v seriji igra Daenerys Targaryen. Foto: Reuters
Emilia Clarke v seriji igra Daenerys Targaryen. Foto: Reuters

Le še dobra dva tedna in na male zaslone se bodo vrnili Daenerys Targaryen oziroma Emilia Clarke v resničnem življenju, Jon Snow (Kit Harrington), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Sansa Stark (igra jo Sophie Turner), Theon Greyjoy (Alfie Allen) in drugi, ki jih bomo videli tudi v peti sezoni serije, ki podira vse rekorde gledanosti.

Igralci so se pred dnevi sprehodili po rdeči preprogi v Londonu, včeraj so se predstavili tudi ameriškemu občinstvu v San Franciscu, premiere pa se je udeležil tudi pisatelj George R. R. Martin, ki je "zakrivil" Igro prestolov.

Televizijske epizode so nastale prav na podlagi fantazijskega romana ameriškega pisatelja - prvi je izšel leta 1996, vse knjige pa sestavljajo zbirko Pesem ledu in ognja.

Martin sicer uspeh svoje serije pripisuje temu, da je zapolnila določeno nišo - fantazijske serije za odrasle. "To je ena izmed prvih televizijskih serij, ki v gledalcu vzbudi občutek čudenja, kar doseže najboljša fantazijska literatura. Nikoli ne veš, kaj vse se lahko še zgodi."