Bo Titanik II v resnici dočakal luč sveta? Foto: Reuters
Bo Titanik II v resnici dočakal luč sveta? Foto: Reuters
Prihaja Titanik II

S Titanikom II, kot bo ime ladje velikanke, želi končati plovbo njegovega predhodnika, ki zaradi trka ob ledeno goro na krstni vožnji leta 1912 nikoli ni dosegel New Yorka. Gradnja naj bi se začela že letos.

"Titanik je bila ladja sanj. Titanik II je ladja, s katero se bodo sanje uresničile," je ob začetku projekta dejal Palmer.

Obuditev tistih časov
Nova ladja bo imela tako kot prvotna strogo ločene predele za prvi, drugi in tretji cenovni razred, potniki pa bodo obedovali bodisi v razkošni jedilnici bodisi pri skupni mizi. "Druženja med gosti različnih razredov ne bo," je dodal.

Gosti bodo ob prihodu na ladjo dobili kostume, ki bodo ustrezali cenovnemu razredu kupljene vozovnice.

Več rešilnih čolnov, prosim!
Titanik II bo zelo podoben originalu, vendar z nekaj pomembnimi prilagoditvami, kot je na primer širši ladijski trup in debelejši krov. Na ladji bo prav tako več rešilnih čolnov, ki jih je bilo na Titaniku premalo, zaradi česar je ob njegovem potopu življenje izgubilo več kot 1.500 ljudi.

Eden najbogatejših Avstralcev, ki je obogatel z rudarskimi posli, ni želel razkriti, koliko naj bi gradnja takšne ladje stala, je pa povedal, da bo projekt v celoti financiral sam, saj želi zapraviti denar, preden umre.

Palmer je še razkril, da bo ladjo gradilo kitajsko podjetje CSC Jinling Shipyard. Gradnja naj bi bi se začela do konca letošnjega leta, prva plovba pa je načrtovana za leto 2016.

Kako naj bi bila videti notranjost Titanika II, si oglejte na spodnjih fotografijah.

Prihaja Titanik II