Foto:
Foto:

Na odru so tako pozirali napol oskubljeni psi s čudno grajenimi telesi in krivimi zobmi. Naslov najgršega pa je osvojil dve leti star kužek po imenu Peanut (arašid) in osvojil nagrado 1.500 dolarjev.

Ponosna lastnica Holly Chandler je razkrila pretresljivo zgodbo o svojem psičku. Peanut se namreč ni rodil takšen, kot je videti danes, njegov videz je posledica opeklin, ki jih je dobil kot mladiček zaradi neodgovornega (nekdanjega) lastnika.

"Prijateljica iz centra za reševanje živali mi je poslala fotografijo Peanuta. Pri njih se je zdravil devet mesecev, in ko je bil pripravljen na posvojitev, je številne njegov videz prestrašil, meni pa je prirasel k srcu," je razložila lastnica. "Naj vas njegovi zobje ne prestrašijo. Ne renči, smeji se. Zaradi opeklin ima deformirane ustnice in veke, pa tudi precej dlake mu manjka," je dodala. Denarno nagrado bo Holly tako podarila v dobrodelne namene, za zlorabljene živali.

Tekmovanje za najgršega psa prirejajo že 26 let, namenjeno pa je vsem psom, ki niso videti lepo - imajo izbuljene oči, nenormalno veliko glavo ali kakšno drugo nenavadno lastnost.

Nekaj tekmovalcev si lahko ogledate v spodnji galeriji.