Arna je Islandijo lani zastopala na tekmovanju za mis sveta. Foto: EPA
Arna je Islandijo lani zastopala na tekmovanju za mis sveta. Foto: EPA
Arna Yr Jonsdottir
Organizatorje so zmotila preširoka ramena, ocenili pa so tudi, da bi z nekaj kilogrami manj imela več možnosti za uspeh. Foto: EPA

20-letna Arna Yr Jonsdottir je povedala, da so organizatorji tekmovanja ocenili, da je predebela, in ji svetovali, naj preskoči zajtrk, za kosilo naj je zgolj solato, lakoto pa naj teši z vodo. Arna se zahtevam organizatorjev ni hotela ukloniti, zato je tekmovanje zapustila.

Lastnik licence Nawat Itsaragrisil se brani, da je šlo zgolj za dobronameren nasvet, saj bi z manj kilogrami imela več možnosti za uspeh.

Preveč kilogramov in preširoka ramena
A Arna ni popustila in se je od tekmovanja poslovila s pismom, v katerem je med drugim razkrila, da so ji štiri dni pred finalom povedali, da je predebela in da ima preširoka ramena.

Za Iceland Monitor je dodala, da je ponosna na svojo atletsko postavo: "Moja ramena so morda širša kot ramena drugih deklet, vendar sem trenirala gimnastiko in bila članica islandske atletske reprezentance, na kar sem izredno ponosna. Mislim, da sem taka, kot sem, popolnoma v redu."

Arna, ki je Islandijo lani zastopala na tekmovanju za mis sveta, je po izkušnji v Las Vegasu dodala, da se ne namerava več udeleževati lepotnih tekmovanj.