'Naj izberem rdečega ali rožnatega?' se je Obama posvetoval s prodajalko. Foto: Reuters
'Naj izberem rdečega ali rožnatega?' se je Obama posvetoval s prodajalko. Foto: Reuters

Ameriški predsednik se je med obiskom New Yorka, kjer je zbiral denar za demokratsko stranko pred kongresnimi volitvami, ustavil v znani trgovini Gap na Manhattnu, kamor mu je seveda sledilo tudi mnogo fotografov.

Izbor trgovine ni bil prepuščen naključju, nasprotno, bil je skrbno načrtovan. Obama je s tem želel pohvaliti to verigo trgovin, ki je nedavno zvišala minimalno plačo na devet dolarjev na uro, prihodnje leto pa bodo zaposleni dobili še dolar več. Že dlje časa namreč želi prepričati delodajalce in kongresnike, da bi se najslabše plačanim poklicem zvišala plača.

V Gapu se je najprej ustavil pri policah s puloverji. "Bojim se, da bo tale z V-izrezom preveč odprt in bo zdrsnil z ramen," je njegovo oko ocenilo kos oblačila, ki ga je najprej prijel v roke, zato je izbral dva rožnata puloverja z običajnim izrezom, ki ju bo poklonil hčerkama Sashi in Malii.

Sledil je premik k oblačilom za ženske. "Uh, za Michelle je še težje nakupovati. Morda bi bilo najboljše, da bi ji kupil le par nogavic," se je pošalil, nato pa le izbral modro jakno za ženo, ki je znana po prefinjenem modnem okusu.