Novi Guinnessov rekorder, ki je študiral pravo, svoje ljubezni do kupovanja športnih copat ni izgubil vsa ta leta. Foto: Reuters
Novi Guinnessov rekorder, ki je študiral pravo, svoje ljubezni do kupovanja športnih copat ni izgubil vsa ta leta. Foto: Reuters

Moški, za katerega zagotovo nikoli niste slišali, je do prepoznavnosti prek luže in vse bolj tudi po svetu prišel zahvaljujoč svoji kolekciji superg, ki je tudi uradno postala največja na svetu. Težko je verjeti, da bi kdo lahko Gellerja prehitel, saj je Američan v knjigo rekordov zapisan kot lastnik več kot 2.500 parov športnih copat (vse so znamke Nike).

Jordan svoje kolekcije ne skriva zaprte v omari, temveč obuvala, ki jih je zbiral dolga leta, ponosno razkaže tudi drugim. V Las Vegasu je tako pred kratkim odprl muzej športnih copat po imenu ShoeZeum, kjer si lahko privoščite voden ogled.

Jordan Michael ima tudi vse športne copate iz linije Air Jordan, ki so jih naredili po slavnem košarkarju Michaelu Jordanu, Geller pa pravi, da je čisto naključje, da je njegovo ime tako podobno legendarnemu NBA-jevcu. Nad športnimi cpoati ga je navdušil oče, ki je vsako leto kupil nov par za tek, Jordan pa ga je ob nakupih spremljal in videl, s koliko navdušenja in ljubezni je oče izbiral pravi par športnih čevljev.

Prvič je svojo kolekcijo obuval Michael predstavil lani v San Diegu, po dobrem odzivu obiskovalcev pa se je odločil, da jih predstavi tudi v Las Vegasu: "Mislil sem, da jih moram predstaviti v Las Vegasu, v mestu mnogih atrakcij, kjer bi kolekcijo lahko videlo še več ljudi."

Spodaj si lahko pogledate najobsežnejšo zbirko športnih copat.