Priprave na lepotni izbor. Foto: Reuters
Priprave na lepotni izbor. Foto: Reuters
Tatiana Noguera
Tatiana Noguera je najbolj simpatična zapornica. Foto: Reuters

Ti so v zaporu v Bogoti postali že tradicionalni - letošnji je bil že 18. zapored, organizirajo pa jih v čast zaščitnice zapornic. "Čeprav so v zaporu, niso izgubile ženstvenosti," je dejala organizatorica lepotnih tekmovanj v zaporu Maria Virginia Camacho.

Tekmovanje je razdeljeno v več kategorij. Neporočene zapornice se potegujejo za naziv najlepše v posebni kategoriji, v spodnji fotogaleriji pa si lahko pogledate kandidatke v kategoriji mis simpatičnosti - zmagala je temnolasa Tatiana Noguera.

Na tekmovanje se je lahko prijavila vsaka izmed 2.222 zapornic (med njimi najdemo 50 tujih zapornic), ki prestajajo kazen v zaporu - večina se je znašla v navzkrižju z zakonom zaradi preprodaje mamil. Starostne omejitve ni bilo, tako da je najstarejša kandidatka štela 56 let.

Zapornice za mikrofonom
Lepotni izbor znotraj zapornih zidov je zelo odmeven po vsej Kolumbiji, med člani žirije tako najdemo tudi znana imena iz sveta šovbiznisa v Kolumbiji.

V zaporu Buen Pastor so zapornice polno zaposlene. V okviru programa socialne integracije so tako posnele tudi tri glasbene plošče: dve s hiphop glasbo, eno pa s cerkveno glasbo.