Trije mladički te ogrožene živalske vrste so se izvalili sredi aprila. Foto: Daniel Zupanc/Norbert Potensky
Trije mladički te ogrožene živalske vrste so se izvalili sredi aprila. Foto: Daniel Zupanc/Norbert Potensky

V naravi bi preživel samo najmočnejši mladiček iz gnezda, zato za enega izmed njih v živalskem vrtu skrbijo oskrbniki. Dva tedna starega pingvina, ki trenutno tehta 450 gramov, trikrat na dan hranijo s pretlačenimi ribami in rakci ter stalno tehtajo. Za druga dva mladička skrbijo starši sami, ju izmenično grejejo in hranijo s prebavljeno hrano.

Severni skalni pingvini so prepoznavni po živo rumenem štrlečem perju na glavi in spadajo med ogrožene živalske vrste. V evropskih živalskih vrtovih obstaja samo približno 80 tovrstnih živali. Največja skupina prebiva prav v Schönbrunnu.

To naj bi bil obenem edini živalski vrt na svetu, kjer vsako leto uspešno vzrejajo to živalsko vrsto, saj simulirajo svetlobne in podnebne razmere njihovega naravnega okolja ter jim tako zagotavljajo optimalne razmere za življenje.

Spodaj si lahko pogledate enega izmed malih pingvinčkov, pogledate pa si lahko še malega lenivca s skuštrano dlako, črnimi gumbastimi očmi in smrčkom v obliki vtičnice, novega stanovalca dunajskega živalskega vrta.