Na galaprireditvi je monaški knežji par pozdravil znane hollywoodske obraze. Foto: Reuters
Na galaprireditvi je monaški knežji par pozdravil znane hollywoodske obraze. Foto: Reuters
Nagrado kneza Rainierja je prejel Dick Van Dyke. Foto: Reuters
Grace Kelly se je prišla poklonit tudi igralka Eva Longoria. Foto: Reuters

Tam sta se zaljubljenca, ki sta se ves čas držala za roke in se nasmihala drug drugemu, udeležila galadogodka na Beverly Hillsu v čast Albertovi pokojni materi, legendarni filmski igralki Grace Kelly.

V okviru prireditve, s katero spodbujajo in podpirajo umetnike v ZDA, tistim najboljšim podelijo tudi nagrade. Najpomembnejšo, nagrado kneza Rainierja (Albertovega očeta), je knez izročil 88-letnemu igralcu Dicku Van Dyku za življenjsko delo. Baletni plesalec David Hallberg in gvatemalsko-ameriški igralec Oscar Isaac pa sta prejela nagrado princese Grace.

Po podelitvi nagrad se je odvila tiha dražba, katere izkupiček gre v dobrodelno organizacijo Grace Kelly, in galavečerja, ki so se je udeležili številni znani obrazi, kot so Mel Gibson, Sylvester Stallone, January Jones, Linda Bruckheimer, George Hamilton, Geena Davis, Eva Longoria.

Hollywoodski zvezdniki so ob priložnosti tudi prihodnjima staršema izročili darilo - modro majico, na kateri piše Hollywood. Zvezdniki so darilo očitno "kupili", še preden so zvedeli, da bo monaški knežji par dobil dva otroka.

Dvojno veselje Monačanov
Noseča Charlene je pred kratkim za Hello povedala, da se v nosečnosti počuti čudovito, pred dnevi pa je svet obšla novica, da prihajata dvojčka.

Novica je neizmerno razveselila Monačane, ki so se leta in leta bali, da bo družina Grimaldi prav zares izumrla, da bodo ostali brez vladarja, podrejeni Franciji. Čeprav je leta 2002 Monako spremenil ustavo, tako da je omogočil nasledstvo prestola tudi Albertovi starejši sestri Caroline oz. njenima sinovoma (do takrat je veljalo, da lahko prestol nasledi le vladarjev najstarejši moški potomec, če pa bi vladar umrl brez moških potomcev, bi bila prihodnost kneževine neznanka), je v državi še vedno vladala negotovost. Po poroki julija 2011, ko je Albert Charlene končno popeljal do poročnega oltarja, si Monako ni oddahnil, saj so se hitro pojavila govorice, da je Charlene le nekaj dni pred poroko skušala pobegniti iz Monaka, par naj bi vsaj polovico svojega poročnega potovanja preživel v ločenih hotelih, prav tako so mediji objavljali fotografije kneginje, ki naj bi razkrivale njeno depresijo ...

Maja pa sta Albert II. in Charlene vse ljubitelje dvora razveselila z novico, da pričakujeta težko pričakovanega potomca, veselje v Monaku pa se je pred dnevi podvojilo, ko se je razvedelo, da par pričakuje dvojčka.