Progasta polonica na znamki z vrednostjo 1,29 evra. Foto: Pošta Slovenije
Progasta polonica na znamki z vrednostjo 1,29 evra. Foto: Pošta Slovenije
Poštna znamka
Znamka, izdana ob 500. obletnici začetka reformacije. Foto: Pošta Slovenije

Znamko, izdano v spomin na začetek reformacije, so predstavili v mariborski evangeličanski cerkvi. V sklopu septembrskega izida znamk je Pošta izdala še serijo petih znamk, na katerih so predstavljena žita Slovenije. Na petih malih polah po deset znamk bodo tako ajda, pšenica, proso, ječmen in pira.

Dopolnili so tudi serijo znamk Naravni parki Slovenije, kjer tokrat predstavljajo Notranjski regijski park z značilnim Cerkniškim jezerom. Kot vse znamke te serije je tudi ta izšla v bloku z eno znamko.

Počastitev polonic
Na Pošti Slovenije nadaljujejo tudi serijo znamk Živalstvo, ki jo tokrat zaznamujejo polonice. Na treh znamkah v večjih polah so tako prikazane okasta polonica, 22-pikčasta polonica in progasta polonica, v bloku z eno znamko pa je upodobljena pikapolonica.

Plečnikovo leto, s katerim se letos spominjamo 60 let smrti in 145 let rojstva omenjenega velikega slovenskega arhitekta, pa je Pošta zaznamovala z izdajo treh znamk v večjem bloku. Motivi prikazujejo izbor arhitektovih del v Ljubljani, ki jih namerava Slovenija prijaviti na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine - Narodno in univerzitetno knjižnico, Žale in cerkev na Barju.

Nove poštne znamke si oglejte v galeriji. Foto: Pošta Slovenije.