Denise Karbon na svojem zadnjem spustu. Foto: EPA
Denise Karbon na svojem zadnjem spustu. Foto: EPA
Tanja Poutiainen je vedno veljala za eno bolj simpatičnih tekmovalk v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Slovo Hujare in Pierna. Foto: EPA

"Dala sem vse, kar imam," je povedala 33-letna Poutiainenova na tiskovni konferenci, na kateri je napovedala svojo upokojitev.
Simpatična Finka, specialistka za tehnične discipline, je začela smučati pri treh letih, bila mladinska svetovna prvakinja leta 1997, nato pa v svetovnem pokalu dosegla 11 zmag, ima tudi srebrno olimpijsko medaljo z OI v Torinu.

Na svoji zadnji tekmi je zasedla 20. mesto, kar je bilo nekako v slogu njene zadnje sezone, od gledalcev, navijačev in kolegic pa se je poslovila oblečena v laponsko narodno nošo - njen rodni kraj je namreč laponski Rovaniemi.

Karbonova novim ciljem naproti
Od belih strmin se je poslovila tudi 33-letna Italijanka Denise Karbon.
"Zelo hvaležna sem za vse neverjetne trenutke in čustva, ki mi jih je prineslo smučanje. Rada bi se zahvalila vsem krasnim ljudem, ki so me podpirali in verjeli vame vso kariero. Zdaj je čas za nove cilje in pustolovščine," je zapisala na svojem Facebooku vedno nasmejana veleslalomistka.

Južnotirolka (v tem slogu je bila tudi njena zadnja oprava) je prvič nastopila v svetovnem pokalu leta 1998, v 16-letni karieri pa stopila 16-krat na stopničke, od tega šestkrat na najvišjo. Leta 2003 je bila na svetovnem prvenstvu srebrna v veleslalomu, leta 2007 pa bronasta.
Leta 2008 je bila daleč najdominantnejša veleslalomistka, saj je v tisti sezoni zmagala na kar petih od sedmih veleslalomov in na koncu osvojila tudi mali veleslalomski globus.

Lenzerheide je bil po 20 letih tudi zadnja postaja vodje svetovnega pokala, 61-letnega Nemca Güntherja Hujare, po desetih letih pa Švicarja Hansa Pierna, direktorja tekmovanj v tehničnih disciplinah.