Putin je s pilotiranjem motorno-jadralnega letala sodeloval v projektu Let upanja. Foto: Reuters
Putin je s pilotiranjem motorno-jadralnega letala sodeloval v projektu Let upanja. Foto: Reuters

Rus, ki je v preteklosti lovil sibirskega tigra in sivega kita, hranil polarnega medveda, videli pa smo ga tudi zgoraj brez med ježo konja in med lovljenjem rib, je še enkrat pokazal svojo ljubezen do narave in živali.

V okviru projekta Let upanja, katerega cilj je naučiti sibirske bele žerjave, rojene v ujetništvu, da se iz Rusije odpravijo prezimovat v Srednjo Azijo, je "veliki vodja" Rusije skušal začeti pot žerjavov na jug. Kot poročajo ruske RIA-novosti, se je Putinu, ki je bil oblečen v belo obleko, ker je želel posnemati odraslega žerjava, na prvem poletu pridružil le en žerjav, pri drugem poizkusu pa se mu je pridružilo pet žerjavov, po nekaj krogih pa sta ruskemu predsedniku sledila le še dva žerjava.

V Rusiji so se ob videnih fotografijah v številnih revijah in oddajah že začeli šaliti na račun ruskega predsednika - na eni izmed karikatur ima tako Putin prilepljena krila, sporoča pa, da je on alfa žerjav, na drugi, bolj "temni", sporoča žerjavom, da jih bo rešil, žerjav pa Rusu odgovarja: "Potem je bolje, da umrem." Spet tretja pravi: "Torej Putin odhaja z žerjavi. Kaj to pomeni, da se bo vrnil šele spomladi?"