Zanimivosti
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 10 glasov Ocenite to novico!
Zmenkarije
Popolni moški zdaj na voljo v izložbah. Toda pozor - gre za manekene, ki so le vizualna dopolnitev opisov moških, ki jih delijo na spletni strani za zmenkarije. Foto: EPA
Zmenkarije
Sanjskega moškega lahko zdaj vržejo v svoj nakupovalni voziček. Foto: EPA

Dodaj v

Foto: Samske ženske, pozor! Sanjski moški v izložbi.

Nov način za spoznavanje sanjskega moškega
12. september 2012 ob 22:07
Pariz - MMC RTV SLO

Razočarane v ljubezni in v iskanju gospoda "popolnega", pozor! Sredi Pariza je francoska spletna stran za zmenkarije "posvoji moškega" (v izvirniku adopte-un-mec) odprla svojo trgovino, v kateri si lahko izberete sanjskega moškega.

Trgovina je podobna moškemu butiku, v katerem lahko ženske skrbno pregledujejo virtualne podobe moških, ki bi lahko bili njihovi vitezi na belem konju. Ob odprtju prve tovrstne trgovine v Parizu, se je po poročanju britanskega Daily Maila, 11. septembra ob izložbi zbrala množica radovednežev, ki je opazovala podobe moških skozi steklene zaboje. Ti so na videz spominjali na škatle, v katerih so zapakirane lutke Ken. Moški v izložbah pa so označeni z imeni, kot so Mr. Muscle in The Rocker.

Trgovina bo v Parizu ostala deset dni, nato pa se bo preselila v druga mesta. Po poročanju tujih medijev so moški, ki so prikazani v njih, manekeni. Tako da so njihove fotografije uporabljene v promocijske namene in niso fotografije moških, ki jih ponujajo opisi. Nekateri kritiki trdijo, da je takšen način izkoriščevalski in da bi v nasprotnem primeru - če bi šlo za ženske - javnost že zganjala vik in krik.

Trgovina kot nadgradnja
Spletna stran za zmenkarije adopte-un-mec je bila sicer ustanovljena leta 2010. Moški se na njej "prodajajo" s spletnimi profili. Ženske pa sprožijo komunikacijo in tako opravijo "nakup", postopek pa na spletni strani imenujejo "trg ljubezni". Ženske gledajo skozi "katalog" moških in mečejo ustrezne v "nakupovalni voziček".

Vodilo spletne strani izvira iz prepričanja, da se bo ženska v procesu navezovanja stikov počutila manj ogrožena in bolj močna nad prevzemanjem kontrole v procesu zmenkarij. Glavni namen pa je spremeniti zmenkarije v zabavno in igrivo izkušnjo. Tržna niša naj bi bila zadetek v polno. Spletna stran naj bi imela 300 milijonov ogledov strani na mesec.

K. K.
Zmenkarije
Zmenkarije
Zmenkarije
Zmenkarije
Zmenkarije
Zmenkarije
Prijavi napako
Komentarji
ginza
# 13.09.2012 ob 11:43
"Nekateri kritiki trdijo, da je takšen način izkoriščevalski in da bi v nasprotnem primeru - če bi šlo za ženske - javnost že zganjala vik in krik."

Če so fantje manekeni in plačani za to, potem to ni izkoriščanje. Saj jih nihče ni prisilil. Tudi manekenke se prodajajo na tak način, dobro so plačane, pa nihče ne cvili zaradi tega.
Kazalo