Rulada velikanka meri v dolžino 160 metrov. Foto: MMC RTV SLO
Rulada velikanka meri v dolžino 160 metrov. Foto: MMC RTV SLO
12 slaščičarjev je izdelalo veliko sladico. Foto: Organizator

Člani kluba Lions Klub Forum Ljubljana želijo v akciji zbrati čim več sredstev za Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana. Organizatorji predvidevajo, da je do zgodnjega popoldneva ne bo več. Prodali bodo predvidoma 5.000 kosov, kar bi glede na ceno sladkega paketa zavodu za slepo in slabovidno mladino doprineslo predvidoma okoli 15.000 evrov.

156 metrov dolga rulada tehta 370 kilogramov, sestavili pa so jo iz dvometrskih rulad, ki jih je v dveh dneh izdelalo 12 slaščičarjev. Skupaj so porabili 60 kilogramov moke, 90 kilogramov sladkorja, 14 kilogramov jajc v prahu in dva kilograma pecilnega praška. Rulada je polnjena z 80 kilogrami čokoladne kreme in 55 kilogrami jagodnega polnila z osmimi kilogrami svežih jagod, okrašena pa je s 30 kilogrami jedilne čokolade.

Čeprav je v preteklih dveh letih Gorenjka za dobrodelni namen izdelala tudi že daljše rulade, pa so se tokrat odločili, da se bodo z letošnjo potegovali za naslov najdaljše rulade na svetu in se tako zapisali v najbolj znano knjigo rekordov.

Za dober namen
Vsa zbrana sredstva bodo namenili Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana za ureditev lončarske delavnice. Kot je pojasnila ravnateljica zavoda Katjuša Koprivnikar, želijo z delavnico slepim in slabovidnim otrokom pomagati pri razvoju čutil, ki jih močno potrebujejo, da lahko sprejemajo informacije iz okolja.