Norman zelo rad nastopa, pravi njegova lastnica. Foto: EPA
Norman zelo rad nastopa, pravi njegova lastnica. Foto: EPA

Karen Cobb iz ameriške zvezne države Južna Karolina je kmalu ugotovila, da se njen štirinožni prijatelj zelo hitro uči. Pred dvema letoma sta tako najprej začela trenirati vožnjo s skirojem, nato pa je pokazal tudi zanimanje za kolo. Učenje vožnje kolesa je trajalo deset tednov, lastnica pa je imela veliko dela s tem, da je zanj našla primerno kolo, saj so pasje noge krajše od človeških, posebej pa sta morala vaditi tudi zato, da si je Norman okrepil mišice zadnjih nog, s katerimi poganja pedale.

Karen in Norman sta s triki sprva navduševala prijatelje in sosede, nato je pes pasme briard postal zvezda oddaje Davida Lettermana in televizijskega kanala Animal Planet, zdaj pa se je poskusil še vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Norman bi z vpisom tudi uradno postal najhitrejši pes na svetu, ki vozi skiro - za to pa je moral 30 metrov prevoziti v manj kot 30 sekundah. Superpsu je pot uspelo premagati v le nekaj več kot 20 sekundah, vendar pa komisija rekorda še ni uradno potrdila. Dogodek je bil sicer namenjen predvsem zbiranju prispevkov za pomoč živalim v zavetiščih.

Nekaj fotografij in videoposnetek Normana na skiroju si lahko ogledate spodaj.