V Skandinaviji poznajo hotele, narejene iz snega in ledu, Dubaj pa je dobil prvi ledeni lokal. Foto: Reuters
V Skandinaviji poznajo hotele, narejene iz snega in ledu, Dubaj pa je dobil prvi ledeni lokal. Foto: Reuters

Vročine vajeni Arabci so navdušeni nad za mnoge prvo izkušnjo z mrazom, ki jo je omogočilo dubajsko podjetje Šaraf Group. Sredi Dubaja jih namreč pričaka Chillout cafe, v katerem je vse narejeno iz ledu. Ledeni sedeži so za prijetnejšo izkušnjo prekriti s krznom, iz ledu pa so izdelani točilni pult, zavese in okvirji za slike.

"Pred nekaj dnevi sva se poročila v Riadu (prestolnica Savdske Arabije, op. a.) in prvi postanek na najinih medenih tednih je bil ta lokal," je dejal Savdijec Ahmed, ki je oblečen v topla oblačila v lokalu srkal kavo in ob tem držal za roko svojo nevesto Nouf. "Si lahko predstavljate, da je zunaj 35 stopinj Celzija, midva pa tukaj zmrzujeva? Odlično!" je dodal.

Lokal lahko hkrati sprejme 40 ljudi. Če gost plača 40 dirhamov (8,3 evra), lahko posedi 40 minut, v tem času pa mu postrežejo tudi topli napitek.

Ledeni bar je zadnja v vrsti dubajskih znamenitosti. To mesto, ki je poleg Kaira in Bejruta ena glavnih turističnih destinacij na Bližnjem vzhodu, ponuja tudi razkošne trgovine, plaže, pokrito smučišče, najvišji stolp na svetu in umetni otok v obliki palme. Do leta 2020 želi emirat zaslužke od turizma še potrojiti.