Sprejemanje dohodnih klicev kar prek svojega modnega dodatka postaja vse bolj priljubljeno med uporabniki. Foto: Reuters
Sprejemanje dohodnih klicev kar prek svojega modnega dodatka postaja vse bolj priljubljeno med uporabniki. Foto: Reuters

Sejem ima v Švici že skoraj stoletno tradicijo, saj je bila že leta 1917 na odprtju prvega Schweizer Mustermesse Basla uram in nakitu posvečena posebna sekcija prireditvenega prostora, mednarodno noto pa je dobil 55 let pozneje, ko so k sodelovanju povabili tudi razstavljavce iz drugih držav.

Zdaj se jih vsako leto v Baslu zbere več kot 2.000, za vse pa je zadnje desetletje povsem dovolj prostora, saj se prireditveni prostor razprostira kar na 16 hektarjih.

Za dnevno vstopnico je treba odšteti 60 švicarskih frankov oz. 56 evrov, obiskovalci pa si lahko oči napasejo na prestižnih urah, s katerimi je treba rokovati dobesedno v rokavicah, posebno pozornost pa letos namenjajo pametnim uram, ki samostojno ali v povezavi z mobilno napravo omogočajo povezavo s spletom, upravljanje mobilnih aplikacij, klicanje, pošiljanje besedilnih in videosporočil, različne meritve med fizično vadbo, GPS-navigacijo in podobno.

Nekaj utrinkov z letošnjega Baselworlda, ki je danes odprl svoja vrata in jih bo tako pustil še teden dni, si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji.