Zanimivosti
()

Poudarki

  • Hotel sodi na nekoliko višjo raven
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 33 glasov Ocenite to novico!
Hotel Actum
Vhodni lobi in hodnik krasita prednji in zadnji del avtomobila rolls-royce. Foto: Facebook/Hotel Actum

Dodaj v

Foto: V Kranju novi hotel v slogu Franceta Prešerna in rolls-roycea

Lastnik je izraelski poslovnež
15. januar 2012 ob 12:25
Kranj - MMC RTV SLO

Čez novoletne praznike je prve goste sprejel novi butični hotel Actum v starem mestnem jedru Kranja, ki je narejen v slogu pesnika Franceta Prešerna in blagovne znamke Rolls-Royce.

V hotelu Actum bo zaposlenih okoli 15 ljudi, je za STA pojasnil lastnik, izraelski poslovnež Jacob Spiegel. Del hotelske ponudbe so restavracija Prešernov vrt, trgovina s spominki in center za nego telesa. Spiegel namerava v Kranj pripeljati nove turiste, ki jim bo poleg brezplačnega prevoza z letališča skušal nuditi še pakete smučanja na Krvavcu in panoramske polete z Letališča Jožeta Pučnika.

Koncept hotela je poleg zgodbe o Prešernu tudi del zgodbe o avtomobilih rolls-royce, je še dodal Spiegel. Sam v Sloveniji živi že sedem let, objekt, v katerem sta hotel in restavracija, pa je pred dvema letoma kupil od Gorenjske banke. Celotna investicija, tako nakup kot obnova, naj bi ga stala 3,6 milijona evrov.

Sobe se ločijo po barvnih odtenkih
Gre za manjši butični hotel s 27 klimatiziranimi sobami, med katerimi so nekatere opremljene tudi z zasebno masažno kadjo. Hotel sodi na nekoliko višjo raven, tovrstnega hotela pa na tej lokaciji v Kranju do zdaj ni bilo, je pojasnil Marko Maučec iz hotela Actum. Dodal je, da ima hotel v središču starega dela mesta tudi lastno parkirišče za 20 vozil.

Sobe so urejene različno, med drugim pa se ločijo po barvnih odtenkih, stenskih tapetah in opremi. Vhodni lobi in hodnik krasita prednji in zadnji del avtomobila rolls-royce. Sprejemna miza v recepciji je izoblikovana iz letalskega motorja omenjenega proizvajalca, kar poudarja avtomobilsko tematiko, je še dodal Maučec.

Število obiskovalcev v Kranju je v času krize padlo
V Kranju so se v zadnjih letih hotelske kapacitete skoraj podvojile. Poleg obstoječih zasebnih apartmajev in hotelov Creina in Kokra na Brdu so na Primskovem odprli hotel Azul, leta 2011 na Tavčarjevi ulici hostel Cukrarna, z decembrom 2011 pa so v samem središču mesta, nasproti Prešernove hiše, odprli še vrata omenjenega zasebnega hotela Actum.

Število letnih obiskovalcev, ki v Kranju zapolnjujejo prenočitve, je po podatkih Statističnega urada RS v času krize sicer padlo z več kot 40.000 na nekaj več kot 30.000 ljudi. Na kranjskem zavodu za turizem nameravajo s številnimi prireditvami in dodatno ponudbo, kot je med drugim izposoja koles, v letih 2012 in 2013 število obiskovalcev povečati vsako leto za tri odstotke.

P. S.
Recepcija
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo