Žrtvovanje za višje cilje. Foto: Reuters
Žrtvovanje za višje cilje. Foto: Reuters

Člani tamkajšnje kitajske skupnosti namreč verjamejo, da jim bo abstinenca od mesa in drugih poživil med devetim lunarnim mesecem kitajskega koledarja prinesla veliko zdravja in duševni mir. Sledilci trdijo, da kljub grozljivim prizorom, ob katerih marsikdo pomisli na mučenje, sami ne občutijo bolečine, saj naj bi jih med prebadanjem spodbujali bogovi, ki jim dajejo nadnaravno moč. Z obredom ekstremnega prebadanja naj bi se vsi pogumneži očistili slabih duhov, ki jih preganjajo, s tem pa naj bi prinesli srečo svojemu domu.

Zanimivo je še nekaj - vsi udeleženci festivala se v času desetdnevnega festivala držijo stroge vegetarijanske diete, da bi bila njihova skušnjava še večja, pa jim na prizorišču praznovanja ves čas ponujajo ne le meso, ampak tudi alkohol in spolnost. Opraviti morajo tudi različne naloge, kot sta hoja po žerjavici in plezanje po bodičasti lestvi.

Letos se bo sicer zgodilo prvič, da bo festival potekal dvakrat - verjetno ima to kaj opraviti tudi z zaslužkom, saj se v Puket prav zaradi prizorov, kot jih lahko vidimo v spodnji galeriji, v teh dneh zgrne še več turistov.