Najbolj množično praznovanje noči čarovnic je prek luže. Foto: EPA/Reuters
Najbolj množično praznovanje noči čarovnic je prek luže. Foto: EPA/Reuters
Prekmurske čarovnice strašile v dvorcu Rakičan
Halloween po svetu

Najslikovitejša noč je bila zagotovo v ZDA, kjer so v posebne barve odeli celo znameniti Empire State Building, posebno preobleko pa je za noč čarovnic dobila tudi Bela hiša. Ameriški predsednik Barack Obama in njegova Michelle sta na svojem domu sprejela okoli 5.000 malčkov, ki sta jih razveselila s sladkarijami in sadjem.

Noč čarovnic v ZDA namreč praznujejo predvsem otroci, ki našemljeni v čarovnice in duhce na predvečer praznika hodijo od vrat do vrat z besedami "trick or treat", kar pomeni vabilo k darovanju, sicer naj bi dom zadela nesreča.

Maske spet strašile v New Yorku
Noč čarovnic je tudi ena najbolj norih noči v letu, ko se tudi starejši preoblečejo v strašljive maske. Teh je bilo včeraj največ v New Yorku, natančneje v mestnem predelu Greenwich, kjer so po lanski odpovedi zaradi orkana Sandy znova uprizorili parado. Največji ameriški dogodek na noč čarovnic vsako leto namreč pritegne približno dva milijona gledalcev in na tisoče udeležencev z vsega sveta. Okoli pol milijona ljudi grozljivih mask se je zbralo tudi v Los Angelesu.

'Halloween', praznik keltskega izvora, zadnja leta ne praznujejo le v angleško govorečem svetu, zadnja leta se je dobro uveljavil tudi drugje po svetu.

Spodaj si lahko pogledate fotoutrinke z različnih koncev sveta. V Mehiki so se tako grozljive maske udeležile maratona Chilango Run - I Die to Run, v Drakulovi deželi Romuniji so se moški pomerili v "strašljivem" ragbiju, v Kolumbiji so uprizorili motoristično zabavo ob noči čarovnic ...

Prekmurske čarovnice strašile v dvorcu Rakičan
Halloween po svetu