Amelu je podvig uspel. Foto: Vodni zorbing
Amelu je podvig uspel. Foto: Vodni zorbing

Prvič v zgodovini se je nekdo prikotalil z obale do blejskega otoka, in sicer tako, da ni jezera preplaval oziroma dosegel pravljični otok s pletno ali najetim čolnom.
Neverjeten podvig mu je uspel čisto naključno, ko je osebje zorbing storitev na Grajskem kopališču na Bledu sprejelo stavo obiskovalca Amela, ki je zatrdil, da se lahko brez kakršne koli pomoči sprehodi do blejskega otoka.
Stavo so izpeljali in omogočili množici sprehajajočih se turistov in domačinom zgodovinski ogled človeka, ki se je sprehodil po blejskem jezeru vse do otoka.

Opazovalci navdušeno spodbujali
Naključni opazovalci so bili nad dogodkom navdušeni in so spodbujali mladega tekača vse do njegovega cilja. Tek do otoka je trajal okoli 10 minut, kar je veliko hitreje, kot če bi se lotili plavanja ali pa samostojnega veslanja.

Fantu je neverjeten podvig uspel in si je zasluženo prislužil obljubljeno stavo, in sicer slastno blejsko kremno rezino in celoletno karto za vodni zorbing na Bledu in v kampu Šobec.
Vodni Zorbing, kot se imenuje igra, ki jo lahko izvaja tudi 110 kilogramov težka oseba, je najhitreje rastoči šport za zabavo na vodi na svetu, ki omogoči človeku z nekaj ravnotežja hojo po vodi.