Opazite barvno usklajenost obleke in barve laka? Foto: Instagram Ayanna Williams
Opazite barvno usklajenost obleke in barve laka? Foto: Instagram Ayanna Williams

Pri Guinnessovi knjigi rekordov so vseh deset njenih dooooolgih nohtov natančno izmerili. Vsota je res izjemna - vseh deset nohtov je skupno dolgih natančno 576,4 centimetra. Na levi roki ji rastejo hitreje kot na desni, saj je vsota dolžin nohtov na levi roki 326,5 centimetra, na desni pa "le" 249,8 centimetra, so sporočili iz uredništva knjige. Dodali so še en zanimiv podatek - njen najdaljši noht krasi levi palec, dolg je neverjetnih 68 centimetrov, kar je več kot je v višino zrasel najmanjši človek na svetu, Nepalec Čandra Bahadur Dangi, ki je umrl leta 2015 in je bil visok 54,5 centimetra.

Njeno bogastvo, njeno prekletstvo
Ayannini nohti so njen velik ponos, tako da se večino dneva ukvarja z njimi - trikrat na dan si jih temeljito umije z antibakterijskim milom in ščetko ter si nanje nanese sredstvo za krepitev nohtov. Zaposlena je - pričakovano - kot strokovnjakinja za nego nohtov, čeprav ni povsem jasno, kako s tako dolgim "okrasjem" sploh lahko ureja nohte drugim. Da se ji kakšen slučajno ne bi zlomil, jih pred spanjem skrbno položi na mehko blazino, posode pa ni pomivala že dve desetletji. Še dobro, da z njo živi vnukinja, ki namesto nje opravi tako rekoč vsa gospodinjska dela. Tudi telefona ne more uporabljati kot drugi, ampak si pri tipkanju pomaga s svinčnikom ali s členki.

Nohti ji delajo veliko preglavic tudi pri oblačenju in obisku stranišča oziroma verjetno kar pri vseh opravkih. "Veliko težav imam tudi pri jedi. Pokovko tako največkrat jem kar z žlico," je dejala rekorderka, ki je do tega naziva prišla, potem ko si je prejšnja nosilka naziva, Američanka Chris Walton - The Duchess postrigla nohte s skupno dolžino 731,4 centimetra.

Williamsova ves čas skrbi, da so njeni nohti nalakirani, a to pri njej ni mačji kašelj. Da si poslika vseh deset nohtov, potrebuje kar 20 ur, pri tem pa izprazni dve steklenički laka.

Je vredno?

2018 World Record Holder #GWR #GWRAyannaWilliams

A post shared by Ayanna "Yani" Williams (@yaniwilliamsbooking) on Sep 9, 2017 at 12:13pm PDT

Beautiful Toronto Canada. #gwr #gwrtorontocanada

A post shared by Ayanna "Yani" Williams (@yaniwilliamsbooking) on Sep 11, 2017 at 5:52pm PDT

Having fun in New York. #gwr2018 #GWRAYANNAWILLIAMS

A post shared by Ayanna "Yani" Williams (@yaniwilliamsbooking) on Sep 7, 2017 at 10:29am PDT

#GWR #GWRAyannaWilliams

A post shared by Ayanna "Yani" Williams (@yaniwilliamsbooking) on Sep 6, 2017 at 8:42pm PDT

Houston Press Interview #nobullying2018 https://yaniwilliamsbookin.wixsite.com/mysite

A post shared by Ayanna "Yani" Williams (@yaniwilliamsbooking) on Aug 17, 2017 at 8:08pm PDT