Zgodba mladega dečka na ulicah Manile je ganila svet. Foto: Facebook
Zgodba mladega dečka na ulicah Manile je ganila svet. Foto: Facebook

Fotografijo je posnela študentka medicine Joyce Torrefranca in jo objavila na družbenem omrežju Facebook. Objava pa je kmalu prišla do svetovnih medijev. "Mene med študijem podpirajo starši. Učim se po knjižnicah in barih. Damielova zgodba me je presunila. Spodbudila in motivirala me je, da se še bolj trudim in manj zahtevam," je zapisala Torrefranca.

Deček na fotografiji je devetletni Daniel Cabrera. Blizu kraja, kjer je bila posneta fotografija, je njegova mama prosjačila za dnevno preživetje. Oče je umrl, njihov dom pa je uničil požar pred petimi leti. Družina je od takrat živela v majhni sobi v trgovini, kjer je denar služila tudi mama. Na dan je zaslužila okoli 2 evra.

"On je srečni otrok, inteligenten in rad sodeluje v debatah – vse čas postavlja vprašanje in začenja debate," je za britanski časnik Telegraph dejala njegova učiteljica Rosalina Detuyja.

Zgodba je pretresla svet, ljudje so začeli Danielu pošiljati denar, šolske potrebščine in obljube za plačilo šolnine. Sredstva sta v njegovem imenu prejela tudi lokalna cerkev in center za socialno pomoč v njegovem okolišu. "Zdaj je njegova edina skrb, da dokonča študij" je dejala njegova mama.