Člani skupine U2 so odpovedali sobotni koncert in večer preživeli pred koncertno dvorano Bataclan. Foto: EPA
Člani skupine U2 so odpovedali sobotni koncert in večer preživeli pred koncertno dvorano Bataclan. Foto: EPA
foo fighters
Skupina Foo Fighters je odpovedala celotno evropsko turnejo. Foto: EPA

Skupina Foo Fighters bi morala v Parizu nastopiti v ponedeljek, vendar so se odločili, da odpovejo celotno evropsko turnejo. Poleg Pariza so odpovedali tudi koncerta v Torinu in Barceloni. "V luči nesmiselnega nasilja, zaprtja meja in žalovanja s turnejo ne moremo nadaljevati. V svojih mislih smo z žrtvami in tistimi, ki so izgubili svoje ljubljene," so zapisali Foo Fighters.

Za podobno potezo so se odločili tudi rockerji Motorhead, ki so svoj nocojšnji nastop prestavili na januar, Coldplay pa so se iz spoštovanja do žrtev odločili, da obljubljenega neposrednega prenosa s petkovega koncerta v Los Angelesu ni bilo.

Kar dva koncerta v Parizu so odpovedali tudi ameriški metalci Deftones, ki so bili v času napada v Parizu, svojim domačim pa so kar prek družbenih omrežij sporočili, da so na varnem.

Glasbeniki so s tem sledili irskim rockerjem U2, ki so sobotni koncert v Parizu odpovedali, večer pa so preživeli pred koncertno dvorano Bataclan, enem od prizorišč napadov.

Odpovedane tudi premiere filmov
Zaradi pietete do žrtev in svojcev napadov pa so v Franciji odpovedali tudi nocojšnje predvajanje nanizanke Jekyll in Hyde. Charlie Higson, eden od ustvarjalcev nanizanke, je povedal, da so njeno predvajanje zaradi prizorov streljanja raje odpovedali.

V Parizu je bila odpovedana tudi nocojšnja premiera Spielbergovega filma Bridges od Spies in ponedeljkova premiera filma Natalie Portman Jane Got a Gun, še poroča BBC.

Dogodkov v Parizu se je na sobotnem koncertu v Stockholmu spomnila tudi pevka Madonna, ki je nastop začasno prekinila in spregovorila o dogodkih v Parizu.