Zanimivosti
(7)
false
Napis ob vpadnici jasno kaže, kako je Grosuplje ponosno na Aleksandra Čeferina. Foto: RTV SLO

Grosuplje ponosno na Čeferina: "Tudi majhni kraji imajo lahko velike ljudi"

Napis ob vpadnici v Grosuplje
15. september 2016 ob 21:31
Grosuplje - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

S pozitivnimi dejanji in zgledi ponesite ime Slovenije in naše občine v svet. Tako je v čestitki Čeferinu zapisalo vodstvo Občine Grosuplje, od koder prihaja nov predsednik zveze. Tudi domačini na različne načine izražajo ponos in zadovoljstvo, da je njihov someščan zasedel enega najpomembnejših položajev v športu na svetu.

"Aleksander, ponosni smo." Tak napis so že navsezgodaj postavili ob vpadnici v Grosuplje. Res velika zmaga, ne skrivata navdušenja avtorja napisa.

"Velik dosežek v svetovnem merilu, ne samo v lokalnem ... se mi je zdelo primerno, da se Aleksandru na tak način poklonimo, izkažemo neko odobravanje, čestitke, ponos," sta povedala Irena Gantar in Andrej Brezec iz zavoda Drevored.

Nogomet je tudi sicer zelo pomemben v občini Grosuplje. Nogometna zveza Sloveniji je občini podelila posebno priznanje za zasluge pri razvoju tega športa. Aleksander Čeferin je kot velik zagovornik nogometa podpiral Grosuplje pri gradnji nogometnega igrišča.

Tudi Rok, Aleksandrov brat, eden izmed ustanoviteljev odvetniške družbe Čeferin, je vpet v nogomet kot predsednik nadzornega odbora v grosupeljskem klubu. Poudaril je pozitivne značajske lastnosti svojega brata. "On je bister, pošten, priden ... predvsem pa je pomembna po mojem mnenju njegova lastnost, da se ne boji konflikta in da se vedno zavzame za tisto, kar se mu zdi prav, ne glede na posledice," je povedal Rok Čeferin.

Da je postal predsednik, ga ni presenetilo, saj mu je dobro kazalo. Župan Peter Verlič mu je že poslal čestitko, povabil ga bo tudi na poseben sprejem. "Je odličen sogovornik, govori vsebinsko, odgovorno, verodostojno, zato me ni presenetilo, da je postal predsednik Evropske nogometne zveze."

Eden izmed Grosupeljčanov pa je povedal: "Tudi majhni kraji imajo lahko velike ljudi."

In Grosuplje se veseli njegovih uspehov, tako kot je on vedno vesel uspehov svojega mesta.

VIDEO
Grosupeljčani ponosni na Aleksandra Čeferina
D. S., Tadeja Anžlovar, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
Torzo
# 15.09.2016 ob 22:10
"Tudi majhni kraji imajo lahko velike ljudi"

Pa tudi velike kriminalce, hujskače in hinavce.
Springbok
# 16.09.2016 ob 08:52
Nekega drugega slavnega Grosupljčana, ki je romal v Jajce, bo zaradi fovšije razneslo.
Ples
# 15.09.2016 ob 21:41
Jp, tudi zelo fajn ljudi imate, Grosuplje ;)
twosome
# 15.09.2016 ob 22:14
Verlič je dobil diverzijo za uvedbo zaračunavanja parkirnine po celem Grosuplju.
Pastafarian
# 16.09.2016 ob 13:11
Glih toliko so lahko ponosni na Ceferina, kot jih je lahko sram zaradi Janse.... Seveda po logiki iz clanka, jaz pa si ne lastim bilokaksnih dosezkov svojih sokrajanov in nanje ne morem biti ponosen ali pa cutiti sramoto zaradi njjhovih dejanj, ob njihovih uspehih sem pa kvecjemu lahko vesel zanje, no za Ceferina niti to nisem.
tureavanture
# 16.09.2016 ob 01:12
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Saturn
# 15.09.2016 ob 23:22
Raje bi videl da bi človek kot je on postal slovenski premier. Zal se vsi sposobni z integriteto, temu izogibajo.
Kazalo