Konec živalske idile. Foto: Youtube
Konec živalske idile. Foto: Youtube

Nenavadna naveza se je začela, ko so Timurja v tigrovo ogrado poslali kot "živo malico", a je kozliček opazovalce presenetil, ko ne le, da se ni pustil pojesti, ampak je dejansko celo "izvrgel" tigra z njegovega ležišča.

Uslužbenci v parku so dejali, da se tiger, ki je zadnja tri leta dobival v ogrado živ plen dvakrat na teden, kozlička ni dotaknil, ko je ta prejšnji mesec vstopil v ogrado. Razlog naj bi bil pomanjkanje kozličkovega strahu pred tigrom, saj ga ni nihče naučil, da bi se ga moral bati.

Živali sta nepričakovano razvili prijateljstvo, živeli miroljubno druga ob drugi, se igrali z nogometno žogo, Timur pa se je od vsega dobrega in lepega celo poredil.

A žal se je idila naglo končala, ko je Amur po več tednih Timurjevega ustrahovanja, kot to opisujejo pazniki v živalskem vrtu, planil na kozlička. Ta naj bi po poročanju Siberian Timesa prav "prosil" za tigrov odziv, saj naj bi nenehno skakal nanj in ga drezal z rogovi. Tiger je nazadnje kozlička zagrabil za vrat in ga stresel kot mačka.

Posredovati so morali pazniki, ki so vstopili v tigrovo ogrado, ga zamotili, Timurja pa odstranili in ga peljali k veterinarju. Zdaj ugibajo, da je Amurjevo potrpežljivost na rob pripeljala bližnja samica, ki se je prav v teh dneh gonila.