V Na kraju zločina je ostalo bore malo izvirnih članov igralske zasedbe. Med redkimi je George Eads, ki igra forenzika Nicka Stokesa. Foto: CBS
V Na kraju zločina je ostalo bore malo izvirnih članov igralske zasedbe. Med redkimi je George Eads, ki igra forenzika Nicka Stokesa. Foto: CBS

Na kraju zločina (CSI) ameriške TV-mreže CBS je bila za najbolj gledano serijo razglašena že kar petkrat v zadnjih sedmih letih.

Laskav naslov si je nanizanka o lasvegaških forenzikih pridobila na podlagi podatkov Eurodate TV Worldwide, ki je lani merila gledanost serij po vseh petih celinah.

Nominirance za nagrado mednarodnega televizijskega občinstva izberejo vnaprej v 65 državah izmed "15 najboljših uvoženih serij". V kategoriji dramske TV-serije se je Na kraju zločina za nagrado potegoval z Na kraju zločina: New York in Na kraju zločina: Miami. A izvirnik je pritegnil več kot 63 milijonov gledalcev po vsem svetu, s čimer je gladko zmagal.
Slavile tudi Gospodinje
V kategoriji humorističnih TV-serij so slavile Razočarane gospodinje ameriške TV-mreže ABC, z nagrado pa so Monako zapustili tudi ustvarjalci serij Na kraju zločina: Miami in Zdravnikove vesti (House).

Serija Na kraju zločina je nedavno končala svojo 12. sezono. V teh 12 letih se je igralska zasedba že dodobra spremenila - potem ko je serijo lani zapustil glavni lik Gila Grissoma (William Petersen), je forenzični jopič obesila na klin še Marg Helgenberger, na njeno mesto pa je prišla Elisabeth Shue.

CBS je Na kraju zločina že podaljšal za 13. sezono, Na kraju zločina: New York pa za deveto, so pa ukinili Na kraju zločina: Miami.