Med nosečnostjo zdravniki niso niti posumili, da bo deklica ob rojstvu tehtala skoraj sedem kilogramov. Foto: EPA
Med nosečnostjo zdravniki niso niti posumili, da bo deklica ob rojstvu tehtala skoraj sedem kilogramov. Foto: EPA

"V 25 letih nisem nikoli videl tako velikega novorojenčka," je ob rojstvu 6,8 kilograma težke deklice povedal zdravnik Venkateš Radžu. "Gre za čudež, ni samo najtežji otrok, ki se je kadar koli rodil v Indiji, ampak tudi najtežja novorojenka na svetu," je prepričan zdravnik, ki je dodal, da sta teža in velikost presenetila tako družino kot zdravnike, saj je nosečnost potekala brez težav.

Deklica, ki so ji na svet pomagali s carskim rezom, ostaja v bolnišnici, saj bi se zdravniki radi prepričali, da je z njo vse v redu. Ginekologinja Purnima Manu je razkrila, da preiskave, ki so jih opravili do zdaj, niso razkrile nepravilnosti v razvoju: "Vrednosti sladkorja v krvi so normalne, prav tako nima povečane ščitnice."

Do zdaj se je z nazivom najtežje novorojenke lahko pohvalila Carisa Rusack, ki je bila rojena v Massachusettsu leta 2014 in je ob rojstvu tehtala 6,5 kilograma, še poroča The Telegraph.

A tako Carisa kot indijska deklica se ne moreta kosati z italijanskim dečkom, ki se je rodil leta 1955, in je še vedno nosilec Guinnessovega rekorda - ob rojstvu je namreč tehtal kar 10,2 kilograma.