Goran Višnjić kot James Bond? Čeprav je to malo verjetno, so Hrvati nad samo idejo navdušeni. Foto: EPA
Goran Višnjić kot James Bond? Čeprav je to malo verjetno, so Hrvati nad samo idejo navdušeni. Foto: EPA
Daniel Craig
Kdo bo nasledil Daniela Craiga? Foto: EPA

Hrvaški mediji množično pišejo o tem, da bo najslavnejši agent na svetu morebiti prav iz "lijepe njihove". Igralec iz Šibenika, ki že leta živi v Los Angelesu, za zdaj govoric ne želi komentirati. "Ne bi bilo profesionalno, da govorim o vlogah, za katere še nisem prepričan, da jih bom upodobil. Seveda, v čast mi je, da me številni vidijo kot najprimernejšega kandidata za vlogo Bonda," je dejal 42-letni igralec, ki je v Hollywoodu opozoril nase v priljubljeni seriji Urgenca, med obiskom Rima.

To ni prvič, da se je Višnjić znašel v ožjem izboru za omenjeno vlogo, leta 2005 je prišel med štiri superfinaliste, posnel naj bi tudi dve poskusni filmski sceni, so za hrvaški Jutarnji list razkrili njegovi prijatelji. Kot zmagovalec pa je iz boja izšel aktualni James Bond, britanski igralec Daniel Craig.

Med imeni, ki se še omenjajo na stavnicah na Otoku kot morebitni James Bond, so poleg Gorana Višnjića še: Idris Elba, Tom Hardy, Michael Fassbender, Richard Armitage, James McAvoy, Hugh Jackman, Orlando Bloom ...

Višnjić bo spomladi nadaljeval s snemanjem televizijske serije Extant, ki jo producira legendarni Steven Spielberg, v glavnih vlogah pa poleg Gorana nastopa še igralka Halle Berry. Nato čaka igralca, ki smo ga pred kratkim videli v filmu The Counselor Ridleyja Scotta, še snemanje filma o hrvaškem generalu Anteju Gotovini, ki ga bo režiral Višnjićev tast Antun Vrdoljak.