McDonald's bo leta 2013 odprl svojo prvo vegetarijansko restavracijo. Foto: EPA
McDonald's bo leta 2013 odprl svojo prvo vegetarijansko restavracijo. Foto: EPA

Ameriški gigant hitre prehrane, ki je znan predvsem po svojih "dvonadstropnih" hamburgerjih, je sporočil, da bo naslednje leto v Indiji odprl svojo prvo vegetarijansko restavracijo na svetu.

Ta bo blizu Zlatega templja v sikhovskem svetem mestu Amritsar na severu Indije, kjer so verske oblasti prepovedale prehranjevanje z mesom v svetišču. "To bo naša prva vegetarijanska restavracija na svetu," je dejal predstavnik McDonald'sa za sever Indije Rajesh Kumar Maini. Po odprtju restavracije v Amritsaru pa načrtujejo odprtje še druge vegetarijanske restavracije v Kašmirju.

Indijski McDonald's ima že zdaj meni, ki je pol vegetarijanski, sicer pa se ameriški prehrambni gigant v številnih državah prilagaja lokalnim okusom - v Indiji zaradi hindujskih zapovedi gostom ne strežejo govedine, v muslimanskih državah pa se izogibajo svinjini.

Rajesh Kumar Maini je dejal, da je Indija, ki ima 1,2 milijarde prebivalcev, še vedno majhno tržišče za McDonald's - v Indiji je samo 271 restavracij, medtem ko jih ima po svetu skupno 33.000.