Predmeti pokojnega Michaela Jacksona so na dražbah zelo zaželeni. Foto: Reuters
Predmeti pokojnega Michaela Jacksona so na dražbah zelo zaželeni. Foto: Reuters

To je skoraj trikrat višji znesek od izklicne prodajne cene na dražbi, ki je sicer vključevala tudi predmete Princea, Madonne, Johna Lennona in drugih znanih osebnosti.

Dražbena hiša Julien's Auctions je za Jacksonovo jakno, ki jo je zvezdnik na hrbtu podpisal s permanentnim flomastrom in jo nosil na turneji Bad med letoma 1987 in 1989, postavila izklicno ceno približno 88 tisoč evrov. Gre za enega izmed njegovih najbolj ikoničnih kosov oblačil – poleg rdeče-bele jakne, ki jo je nosil v videospotu za pesem Thriller in se je leta 2011 na dražbi prodala za dober milijon in pol evrov.

Po glasbenikovi tragični smrti leta 2009 so njegovi predmeti in oblačila postali eni izmed najbolj zaželenih po najrazličnejših dražbah. "Bad" jakno je kupil teksaški poslovnež Milton Verret, poleg tega znamenitega kosa pa je kupil še skoraj 100 drugih predmetov.

Poleg Jacksonovih predmetov so na dvodnevni dražbi prodajali še električne kitare Boba Dylana, Paula McCartneyja, Erica Claptona in dveh članov skupine U2 – The Edga in Bona. Kitara, ki jo je Prince igral na svojem zadnjem nastopu leta 2016, se je prodala za dobrih 137 tisoč evrov, motoristična jakna, ki jo je leta 1984 nosil v filmu Purple Rain, pa za 33 tisoč evrov.

Del izkupička dražbe bo dražbena hiša podarila organizaciji MusicCares, ki skrbi za zdravstvo in druge storitve glasbenikov.