Ramsey je v Clevelandu pravi junak, poleg McDonaldsa mu je brezplačno hrano celo do konca življenja ponudilo tudi več krajevnih restavracij. Foto: Youtube
Ramsey je v Clevelandu pravi junak, poleg McDonaldsa mu je brezplačno hrano celo do konca življenja ponudilo tudi več krajevnih restavracij. Foto: Youtube
McDonald's
Charles Ramsey je ob klicu na pomoč iz rok izpustil McDonald'sov hamburger. Foto: EPA

"Nikoli nisem rekel tem ljudem, da lahko uporabijo moje ime," je v pisni izjavi napisal Ramsey, njegov odvetnik pa je dodal, da Charles ni nikoli dovolil, da njegovo ime uporabljajo v oglaševalske namene, da pa Ramsey spodbuja ljudi, da naj storijo stvari, ki bodo pomagale žrtvam.

Ramsey ne želi, da se ga povezuje s krajevno restavracijo Hodge’s, kjer je včasih delal kot pomivalec posode. V restavraciji so v čast junaku namreč na meni vključili burger s skrivnostno omako, imenovan burger Charles Ramsey.

Lastnik verige restavracij Driftwood Restaurant Group Scott Kuhn je idejno zasnoval kartico Chuck, s katero bi Ramsey lahko v njihovih restavracijah jedel zastonj vse življenje. Ramsey ponudbe ni sprejel.

"Žal nam je, ker Chuck ni sprejel naše ponudbe - ali ponudbe drugih restavracij, ki mu ponujajo brezplačno hrano," je izrazil svoje obžalovanje Kuhn, ki se je želel z vseživljenjsko kartico pokloniti velikemu clevelandskemu junaku: "Lokalnemu junaku želimo ponuditi lokalno hrano. Odložil je svoj hamburger, da bi pomagal ženskam, zdaj pa mu želimo ponuditi nešteto priložnosti, da bi lahko užival v njemu tako slastnih burgerjih, kadar koli bi to želel."

Akciji počastitve Ramseyja je v četrtek sledil tudi McDonald's - junaku so za obdobje enega leta ponudili brezplačno prehrano. Ni še znano, ali je Ramsey sprejel njihovo ponudbo. McDonald's je sicer v imenu treh žensk in v Ramseyjevem imenu podaril 10.000 ameriških dolarjev nacionalnemu centru za pogrešane in zlorabljene otroke.