Njegova hiša je postala prava znamenitost. Foto: Reuters
Njegova hiša je postala prava znamenitost. Foto: Reuters

Belgija ga ima, imenuje se Wilfried Thelen. Thelen živi v vasici Saint-Vith v pokrajini Liege in je nogometni navijač s srcem. V svoji vasi je ustanovil klub oboževalcev rdečih vragov, kakršen je vzdevek belgijske izbrane vrste (nam so sicer bolj poznani tisti rdeči vragi iz Manchestra), a tudi to mu ni bilo dovolj.

Odločil se je namreč, da želi dobesedno živeti z reprezentanco, zato je pročelje svoje hiše prebarval v precej "divjo" kombinacijo črne, rumene in rdeče, kakršne so tudi barve belgijske zastave. "Ljudje se ustavljajo pred mojo hišo, se fotografirajo in so večinoma naklonjeni moji domislici," je dejal novinarjem. "Spodbuditi želim ne le pripadnost našim nogometašem, ampak celotni državi," je dodal.

A z njim se ne strinjajo lokalne oblasti, ki ne odobravajo njegovega načina izražanja domoljubja. Uradniki so tako spisali vrsto dokumentov, v katerih so ugotovili, da tako kričeče barve "kršijo pravila urbanega načrtovanja", in mu naložili, da mora pročelje prebarvati v belo. A Wilfried se ne da, zato se je pritožil na valonsko regionalno sodišče, ki o primeru še odloča. Pismo s prošnjo, da ohrani svojo hišo takšno, kot je, je poslal celo na kraljevi dvor.