Pred uslužbenkami Qatar Airways so boljši časi. Foto: EPA
Pred uslužbenkami Qatar Airways so boljši časi. Foto: EPA
false
Katarska letalska družba je v začetku leta znova dobila potrditev Skytraxa, britanske družbe, ki slovi kot največji izvajalec anket med letalskimi potniki, saj vsako leto proučijo nekaj milijonov vrnjenih vprašalnikov potnikov, ki ocenjujejo storitve v več kot 40 kategorijah - najboljša letalska družba, kabinsko osebje, postrežba in zabava na krovu ter še marsikaj. Foto: EPA

Omejitev, ki jo je močno kritizirala tudi Mednarodna organizacija dela (ILO), je bila glavna tema pogovorov zadnjega pol leta. "Naša pravila so se razvila z razširitvijo družbe," je dejala predstavnica za stike z javnostjo za tiskovno agencijo AFP.

Z novo uredbo bodo stevardesam in preostalim uslužbenkam, ki bodo zanosile, ponudili začasno delo na kopnem, uslužbenci pa se bodo lahko poročili, če bodo o tem obvestili družbo. Qatar Airways ima pod svojim okriljem trenutno okoli 9.000 zaposlenih, tri četrtine izmed njih je žensk.

Družba bo pod drobnogled vzela tudi druge omejitve, kot je policijska ura. "Ko se družba razvija, se razvija tudi delovno okolje ... Nimaš pravice, da rečeš nekomu: 'Ne, ne smeš imeti družine.' Ker želimo obdržati ljudi," je dejal starejši uradnik v družbi Rossen Dimitrov za Bloomberg.

V začetku leta je družba s sedežem v Dohi še tretje leto zapored prejela nagrado za najboljšo letalsko družbo na svetu.