Fotografija, ki je vzbudila toliko zanimanja. Foto: Reuters
Fotografija, ki je vzbudila toliko zanimanja. Foto: Reuters
O Kim Džong Unu še vedno ni znano kaj veliko. Ve se, da je star med 25 in 30 let, kaj dosti več pa ne. Foto: EPA

Neznana ženska se je ob boku Kima pojavila na več dogodkih ta konec tedna. Najprej jo je bilo mogoče videti v nedeljo na severnokorejski državni televiziji, in sicer na slovesnosti ob 18. obletnici smrti Kim Il Sunga, Kimovega dedka in ustanovitelja Severne Koreje.

Šlo naj bi za isto žensko kot za tisto s fotografije, ki jo je v ponedeljek objavila korejska tiskovna agencija, prikazuje pa Kima in njegove spremljevalce, kako ploskajo nastopu skupine Moranbong v Pjongjangu. Na nenavadni predstavi so nastopali tudi Disneyjevi liki (Miki Miška, Mini Miška) in Medvedek Pu, kar se ne zgodi pogosto v Severni Koreji, ki navadno bojkotira vse, kar prihaja z Zahoda, poroča The Lookout.
Gre za pevko?
Skrivnostna ženska je sprožila val medijskega poročanja predvsem v Južni Koreji, kjer ugibajo, da bi šlo lahko za Kimovo mlajšo sestro ali pa celo soprogo. Uradnih podatkov o njeni identiteti ni.
Britanski časnik Telegraph, ki se sklicuje na "južnokorejske obveščevalne vire", piše, da je dekle Hjon Song Vol, pevka, "ki je bila nekoč na čelu Bochonbo Electronic Music Banda" in ki je "zakrivila vrsto uspešnic, med njimi Footsteps of Soldiers, I Love Pyongyang, She is a Discharged Soldier in We are Troops of the Party".

"Njena priljubljenost je dosegla vrhunec leta 2005 s pesmijo Excellent Horse-Like Lady," še poroča Telegraph, ki dodaja: "Hjon je po tem izginila iz javnosti, in to takrat, ko so Kima začeli oglaševati kot dediča svojega očeta, Kim Džong Ila."

Molčeči Pjongjang
Po navedbah nekaterih poročil naj bi oče 28-letnemu Kim Džong Unu ukazal, da prekine svoje razmerje s Hjon, ki da se je pozneje poročila s častnikom severnokorejske vojske, s katerim ima otroka.

Severnokorejska vlada je glede svojih voditeljev izjemno molčeča. Decembra so tako potrebovali dva dni, da so sporočili smrt Kim Džong Ila. In tudi o Kimu mlajšem je znano bore malo - še njegovega točnega rojstnega datuma se ne ve. Kimova mlajša sestra, Kim Jo Džong, je bila rojena leta 1987.
V posnetku spodaj si lahko poslušate Hjonino uspešnico Excellent Horse-Like Lady.