Po obisku ameriškega predsednika bodo po Keniji kmalu tekali mali junaki, z imenom AirForceOne. Foto: EPA
Po obisku ameriškega predsednika bodo po Keniji kmalu tekali mali junaki, z imenom AirForceOne. Foto: EPA

Nekatere je navdušilo celo njegovo letalo, tako da bo Kenija v prihodnje bogatejša tudi za male AirForceOne.

"Sina sem se odločila poimenovati AirForceOne Barack Obama, da se bomo lahko vsi spominjali tega obiska Obame v Keniji, saj je to velik blagoslov," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala mati Lucy Akinyi iz vasi Kogelo na zahodu države, od koder izvirajo Obamovi predniki.

Lucy Atieno, ki prav tako živi v Kogelu, pa se je odločila za preprostejšo različico - njen sin bo slišal na ime AirForce One. "Povedali so mi, da je to najboljše letalo, ker prevaža mogočnega šefa ZDA, ki je tudi Kenijec," je razložila svojo odločitev. V Kogelu že živi več malih Barackov Obam. A samo v pretekli noči je v bolnišnici v regionalni prestolnici Kisumu še osem otrok dobilo ime in priimek ameriškega predsednika, je razkrila tamkajšnja medicinska sestra Dolphin Akinyi.

Tri deklice pa so dobile ime po Obamovi soprogi in njunih hčerah. V petek zvečer so se tako rodile Michelle, Malia in Malia Sasha. "Svoje hčerke ne bi mogel poimenovati drugače," je komentiral oče zadnje med naštetimi Wilkister Anyngo, ki se je odločil za kombinacijo imen obeh Obamovih hčera.