Seks v mestu je TV-mreža HBO vrtela šest sezon, med letoma 1998 in 2004. Foto: IMDb
Seks v mestu je TV-mreža HBO vrtela šest sezon, med letoma 1998 in 2004. Foto: IMDb
Odnos med Parkerjevo in Cattrallovo je v zadnjem času znova postal predmet rumenih medijev. Foto: IMDb

Pred podelitvijo emmyjev je Kristin Davis, ki se je v nanizanki predstavila v vlogi naivne in romantične Charlotte, na družbenem omrežju Instagram delila fotografijo s podelitve nagrad leta 2004. Na fotografiji sedi ob Sarah Jessici Parker in Cynthii Nixon, o četrti zvezdi, Kim Cattrall, pa ni ne duha ne sluha. "Izjemno lepi spomini. Vesela sem, da lahko delam, kar delam," je igralka zapisala ob fotografiji.

Če je Davisova pričakovala, da bo pomanjkljiva igralska zasedba na družbenem omrežju naletela na odobravanje, se je bridko motila. Igralka se je nemudoma znašla pod plazom kritik. "Malenkostna in sovražna si," so zapisali sledilci, pa tudi številnih komentatorjev, ki so igralko primerjali z "ozkosrčno kačo", ni manjkalo.

Cela vrsta zamer in zdrah
Ob začetku snemanja serije je bila Cattrallova najbolj prepoznavna in je imela naravni občutek za komedijo, kar pa naj bi šlo v nos ravno Parkerjevi, ki je v seriji in dveh filmih, ki sta sledila, igrala glavno vlogo kolumnistke Carrie Bradshaw. Parkerjeva je na svojo stran pritegnila kolegico Cynthio Nixon, v to kliko sta vključili še Kirsten Davis, Cattrallova pa je hitro postala izolirana. Napetosti na snemanju so postale tako velike, da nazadnje s Kim ni govoril nihče več, navaja New York Post.

Tudi Cattrallova si s soigralkami ne želi biti v tesnejših odnosih. "Nismo prijateljice in nikoli nismo bile. Smo nekdanje sodelavke in všeč mi je, da je med nami meja med profesionalnim in osebnim jasno zastavljena." Pri tem naj bi tudi veliko imela opraviti leta. "10 let starejša sem od njih in imam drugačne interese," je še poudarila 61-letnica.

Slabi medsebojni odnosi med igralkami so še posebej prišli do izraza na začetku letošnjega leta, ko je Kim umrl mlajši brat. Igralka sožalja, ki ji ga je izrazila kolegica Parkerjeva, ni želela sprejeti. "Naj bom ZELO jasna (če še nisem bila). Nisi moja družina. Nisi moja prijateljica. Zato ti pišem, da ti še zadnjič povem, nehaj izkoriščati našo tragedijo, da bi si povrnila videz 'dobrega dekleta'," je bila ostra Cattrallova.