Še vedno ostaja uganka, ali bodo igralci poslikani s črno-belo barvo po obrazu. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Še vedno ostaja uganka, ali bodo igralci poslikani s črno-belo barvo po obrazu. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Paul Stanley
Kiss svojo ikonografijo - vsaj logotip skupine - selijo v športne vode. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Gene Simmons
Simmons in Stanley želita predvsem ustvariti svojevrstno alternativo v svetu športa. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Natančneje: ta projekt sta si zastavila ustanovna člana skupine Paul Stanley in Gene Simmons.

Kiss so se junija mudili v neposredni bližini Slovenije. Vabljeni k branju reportaže s koncerta v Vidmu.
Foto in video: S kot spektakel, ki je še ostal od Kiss

Skupina, ki si je v svoji zgodovini zgradila pravo "vojsko" sledilcev na račun svojega videza in glasbe, zdaj svojo ikonografijo seli na športna igrišča. Nedavno so podpisali pogodbo z lastniki lige Arena Football League (AFL) - gre za različico ameriškega nogometa, ki se igra v dvoranah (50 jardov) - in tako omogočili svojemu moštvu, da zaigra v njej.

"Vedno smo poskušali biti skupina, ki se lahko poistoveti z vsemi, in koncept AFL je zgrajen prav na tej obljubi," je o odločitvi, da se podajo še v športne vode, za USA Today Sports komentiral Stanley.

Igralci LA Kiss bodo tako na svojih dresih nosili logotip legendarne skupine, Simmons in Stanley pa upata, da bosta ustvarila pravo nogometno izkušnjo. "Veliko pozornosti je bilo posvečeno detajlom, tako da ljudje ne bodo mislili, da gre za rockersko skupino z nogometnimi čeladami," je pojasnil Simmons in dodal: "To je pravi nogomet in obstoj ekipe je dobra za igro."

Vrnitev ameriškega nogometa v mesto angelov
Stanley je ob tem poudaril, da ne bi prilepili imena LA Kiss na čelade nogometašev, če ne bi verjeli vanje. Ekipa, za katero bo stala cela inštitucija Kiss, pa predstavlja tudi mejnik za Los Angeles. Mesto ni videlo profesionalne ekipe v ligi AFL od sezone 2009. Obe ekipi ameriškega nogometa v ligi NFL sta zapustili mesto po sezoni 1994.

Člani skupine Kiss bodo svoj novi projekt vodili z veteranom v ligi AFL Brettom Bouchyjem. "Ne bomo pasivni igralci," je zatrdil Simmons in dodal: "Bomo del tega." Ob vprašanju, ali bodo kot novi lastniki nogometnega moštva spodbujali črno-bele poslikave obraza, pa je Stanley odvrnil: "To odločitev bomo prepustili ljudem, ki so večji strokovnjaki na tem področju. Sam menim, da bi bilo malce črne barve pod očmi videti zelo lepo."

Alternativa dragim športnim vstopnicam
Ekipa bo pakete za sezonske vstopnice prodajala po 99 ameriških dolarjev. Stanley in Simmons pa upata, da bodo aranžmaji za tekme postali cenejša možnost za veliko dražje oglede športnih dogodkov v okolici. "To bo zabava, če ste ljubitelj ameriškega nogometa ali ne."