Strah pred klovni se imenuje klovnofobija. Foto: Facebook stran Spot Northamptons' Clown
Strah pred klovni se imenuje klovnofobija. Foto: Facebook stran Spot Northamptons' Clown
Klovn
Bi vam nagnalo strah v kosti, če bi pogledali skozi okno in zagledali tak prizor? Foto: Facebook stran Spot Northamptons' Clown

Prebivalci Northamptona se zadnje dni ukvarjajo z nenavadno težavo. Lasje jim gredo pokonci, ko vidijo neznanca s klovnovsko pobarvanim obrazom in oblačili ter z rdečo lasuljo na glavi. Strašljivi klovn nikoli ne spregovori, le strmi vanje in jim občasno pomaha. K neki ženski pa je celo potrkal na hišna vrata in ji ponudil, da prebarva okenska polkna, čeprav s seboj ni imel barve.

"Beep beep", še se bomo videli ...
Domačini si ne znajo razložiti namena nenavadnih nočnih obiskov, se pa mnogi zaradi njega zadržujejo v hišah in oprezajo, kaj se dogaja na ulicah. Klovn sicer spominja na grozljivega klovna Pennywise, ki ga je Stephen King upodobil v romanu It. A v nasprotju z njim je northamptonski klovn postal precej sodoben, saj ima celo svojo stran na Facebooku, na kateri objavi vse dokaze svojih pojavljanj, a vsako novo sporočilo podpiše kot "beep beep", kar je bil tudi zaščitni znak Kingovega klovna.

Prvič se je na ulicah Northamptona pojavil v petek, 13. septembra, in takrat so se mu ljudje še naklonjeno smehljali in ga fotografirali. Zdaj pa je postal že moteč del skupnosti. Nazadnje se je pojavil ob 23.00 v najbolj obljudeni nakupovalni ulici v mesti, večina domačinov pa sumi, da njegovi nameni niso prav dobri. Prek družbenega omrežja so mu celo zagrozili, da se ga bodo lotili fizično, če ga še kdaj vidijo, on pa jim je odgovoril, "da si želi le biti opažen". In dodal: "Preveč sovraštva, premalo ljubezni. Da vam dokažem, da sem resničen, se kmalu spet vidimo v mestu. Imejte oči na pecljih."

Resna težava za nekatere
Medtem ko je nekaterim ob njegovi podobi le neprijetno, pa drugi trpijo za klovnofobijo - strahom pred klovni, zato so neznanca nekateri zdravniki in združenja prosili, naj se neha prikazovati. "V redu, opazili smo te, zdaj pa si sleci to obleko in se začni obnašati kot odrasel moški. Nehaj strašiti ljudi, saj imamo nekateri resen strah pred klovni, zato nas nehaj terorizirati," so opozorili.

Drugim pa se vse skupaj zdi precej nedolžno, še celo zabavno. "Končno se nekaj dogaja v tem dolgočasnem mestu ..." je zapisala neka domačinka.