Ne kriv ne dolžen. Foto: BoBo
Ne kriv ne dolžen. Foto: BoBo

Njegov lastnik Barrett Griner je bil nad pozivom sprva presenečen, nato pa je vse skupaj vzel kot zabavo. Ko je razmišljal, kako je lahko prišlo do takšne napake, je ugotovil, da je za zaplet pravzaprav kriv sam. Njegovo polno ime je namreč Barrett Griner IV, računalnik pa je očitno številko vzel za njegovo lastno ime. IV (izgovori se "ajvi") pa je ime tudi njegovemu petletnemu kosmatincu, tako da je računalnik pa ovojnico izpisal ime IV Griner.

"Bilo je precej čudno. Ko sem pogledal na ovojnico, sem videl na njej napisano ime svojega psa, zato sem sprva pomislil, da gre za kakšen poziv na cepljenje ali kaj podobnega. Šele nato sem razvozlal uganko," je dejal lastnik.

Na sodišču so pojasnili, da za obvestila o sodelovanju v sodni poroti skrbi računalnik, zato večkrat pride do napak pri imenih. "To ni redek pojav. Če se nekdo na primer imenuje John Henry IV, se lahko na pismu izpiše le Henry IV (Henrik IV.)," so dejali.

IV sicer ni prvi hišni ljubljenček, ki je bil pozvan na sodišče. Leta 2011 naj bi porotnik postal maček z imenom Sal Esposito, ki sta ga njegova lastnika, par iz Bostona, na popisu prebivalstva prijavila kot člana gospodinjstva.